1

Onze kennis van (trek)paarden delen wij graag

Wij bieden een gevarieerd cursusprogramma aan. Wanneer deze cursussen plaatsvinden hangt af van de vraag ernaar; bij voldoende deelname wordt er een cursus gestart.

Koetsiersbewijs
Het is mogelijk om via Stal Brooijmans uw koetsiersbewijs te behalen. Deze cursus bestaat uit verschillende lessen theorie en het oefenen van het Achenbach-systeem op een mentoestel. Daarna vinden de praktijklessen plaats. De cursus bestaat uit minimaal 15 lessen, daarnaast kunnen er nog extra oefenlessen gegeven worden indien dit nodig is. Deze cursus wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen, hetgeen Stal Brooijmans voor u verzorgt. Het praktisch examen wordt door een officiële examinator afgenomen. De kosten van deze cursus zijn opvraagbaar (zie contact). Stal Brooijmans biedt deze cursus ook aan bij MBO-opleidingen, die paard- / dierhouderij in hun opleidingenpakket hebben.

2

Trainingen

Mennen en managen
Stal Brooijmans organiseert regelmatig de dagcursus ‘mennen en managen’, een zoektocht naar de overeenkomsten en verschillen tussen het mennen met trekpaarden en de rol van de manager in het bedrijfsleven. Een dag vol lering en vermaak, maar natuurlijk ook met interessante leerpunten, een nieuwe kijk op samenwerken en een kennismaking met het prachtige karakter van trekpaarden.

Lezingen en Workshops
Regelmatig geeft Stal Brooijmans lezingen over trekpaarden, met als onderwerpen; voeding algemene verzorging, anatomie, hoefverzorging e.d. Natuurlijk is dat ook op uw locatie / school mogelijk. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.
Ook geven we workshops voor specifieke groepen, o.a Brandweer, over “Omgang met het paard” onder bijzondere omstandigheden.

Bedrijfsbezoeken
Het is mogelijk om met een groep (leerlingen) het bedrijf te bezoeken. Er kan dan een rondleiding gegeven worden, er kan uitleg gegeven worden over het optuigen van paarden, er kan een rondrit gemaakt worden, afhankelijk van wat de groep zelf wil.

3

Toiletteercursus

Stal Brooijmans organiseert een toiletteercursus voor koudbloedliefhebbers (eventueel in samenwerking met de KVTH, Koninklijke Vereniging het Trekpaard en de Haflinger). In een aantal cursusavonden komen onderwerpen als anatomie en voeding, de verzorging van uw paard, het invlechten van manen en staart, het toiletteermateriaal en de werkwijze aan bod. De cursus wordt afgesloten met een examen, waar een deskundige jury uw theoretische kennis en uw praktische toiletteerwerk beoordeelt.